Župan uručio potvrde o završenoj edukaciji za 12 novih pomoćnika u nastavi

Župan Darko Koren sa suradnicima je u petak, 31. kolovoza posjetio nove pomoćnike u nastavi u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te im uručio potvrde o završenoj trodnevnoj edukaciji.

U edukaciji je sudjelovalo 12 novih pomoćnika u nastavi, predavači su bili Bruno Antolić i Petra Sobota, dok je izvoditelj programa Pučko otvoreno učilište Koprivnica, u ime kojeg je čestitke pomoćnicima uputila voditeljica obrazovanja Ksenija Krušelj.

Župan je podsjetio kako je ovih dana, uoči početka škole godine, mnogo aktivnosti u tom sektoru, te je naglasio kako je pomoć učenicima s teškoćama u razvoju jedan od najvažnijih županijskih projekata. Njegovu važnost Županija je prepoznala od samog početka te ga je i sama financirala kada nije bilo drugih izvora, s ciljem osiguravanja jednakosti obrazovnog sustava za sve učenike.

Vjerujem kako ste i sami svjesni koliko je posao za koji ste se opredijelili važan i zahtjevan, no isto tako znam da ćete ga obavljati s ljubavlju i srcem te pomoći učenicima da se snađu u ovom velikom sustavu. Zahvaljujem i Pučkom otvorenom učilištu i predavačima te želim svima uspješan početak nove školske godine.“, poručio je župan.

Fokus edukacije bio je na temama inkluzivnog obrazovanja, podrške učenicima i razvoju socijalnih vještina, karakteristikama učenika s teškoćama u razvoju, suradnji sa školskim timom i roditeljima te pravima učenika s teškoćama u razvoju. Novi pomoćnici ujedno su položili i zaštitu na radu.

Projektom „Prilika za sve 3“ nastavljena je dobra praksa iz prethodnih godina, a za  školsku godinu 2018./2019. osigurano je 58 pomoćnika za 67 djece s teškoćama u razvoju. Novost je da Osnovna škola Ferdinandovac neće više sudjelovati u projektu jer su učenici kojima je bila potrebna pomoć prešli u srednju školu, dok će Osnovna škola Molve po prvi put imati zaposlenog pomoćnika u nastavi. Kao i dosad, u srednjim školama satnica je 35 sati tjedno, u osnovnim školama 30, a podsjetimo i kako je projekt vrijedan 10.147.603,20 kuna, od čega 95% sufinancira Europski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., dok preostalih 5% osigurava Koprivničko-križevačka županija. Navedena sredstva osigurana su za četverogodišnje razdoblje.

Služba ureda župana