Pomoćnici nakon uspješne edukacije danas započeli sa nastavom

Trodnevna edukacija iz programa uvođenja u rad pomoćnika u nastavi koja je održana od 28. do 30. rujna u prostorijama Koprivničko-križevačke županije završena je podjelom potvrda o pohađanju nastave u trajanju od 20 sati.
Pomoćnicima u nastavi potvrde je podijelio župan Koren koji je tom prilikom istaknuo kako vjeruje da će im stečena znanja pomoći u zahtjevnom, ali izrazito humanom poslu koji ih čeka.
Stručne koordinatorice edukacije pedagoginje Mira Sulimanec iz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja i Petra Sobota iz Strukovne škole Đurđevac upoznale su pomoćnike sa osnovnim načelima obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje te karakteristikama učenika s teškoćama u razvoju. Isto tako, usmjerile su polaznike edukacije kako pružiti podršku učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina. U protekla tri dana bilo je riječi i o izuzetno važnom segmentu u nastavi, a riječ je o suradnji sa učiteljima, stručnim timovima škola, ali i roditeljima te drugim učenicima. IMG_6249m
Ukupna vrijednost projekta „Prilika za sve“ je 1.931.183,74 kn iz kojeg je osigurano 39 pomoćnika za 77 učenika u 15 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Od ukupno 77 učenika, pomoćnici su osigurani za 52 učenika u osnovnim i 25 učenika u srednjim školama koje su iskazale potrebu za osiguranjem pomoćnika u nastavi.
Od ukupne vrijednosti projekta odobreno je 1.834.624.55 kuna bespovratnih sredstava odnosno 95 posto sredstava. Bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

prilika_logo

Europska unija
„Zajedno do fondova EU“
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije