Položen kamen temeljac za novi kalnički dječji vrtić

U četvrtak, 20. studenoga svečano je položen kamen temeljac u svrhu projekta rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Kalnik.

U ime Koprivničko-križevačke županije svečanosti povodom polaganja kamena temeljca prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki. Pročelnica Cuki u svom se obraćanju osvrnula na važnost konstantnog ulaganja u obrazovanje i dodala kako se nada da će u ovom vrtiću svake godine biti sve više djece.

Načelnik Općine Mladen Kešer istaknuo je kako je vrtić u Kalniku otvoren prije jedanaest godina tj. prva generacija kalničkih vrtićaraca sada su učenici četvrtog razreda. Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost ove investicije iznosi dva milijuna kuna, od čega je 631 tisuću kuna bespovratnih sredstava dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Koprivničko-križevačka županija izdvojila je dio sredstva iz kapitalnih pomoći za ravnomjerni razvoj, a ostatak sredstava osigurava se iz Proračuna Općine Kalnik.

Nakon prigodnih govora, pročelnica Cuki i načelnik Kešer u temelje su stavili kapsulu u kojoj je sačuvan dio povijesti nastanka ovog vrtića.

Povodom ovog svečanog događaja učenici Osnovne škole Kalnik pripremili su za goste prigodni program te su na taj način proslavili početak radova na rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića, ali i Međunarodni dan djeteta (20. studenoga).

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.