Polaznici Centra izvrsnosti na prijemu kod župana

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Branka Cuki održali su u ponedjeljak, 6. listopada prijem za učenike šestog i sedmog razreda koji su polaznici koprivničkog Centra izvrsnosti. Uz potporu Koprivničko-križevačke županije Centar izvrsnosti pokrenut je prije dvije godine u gimnaziji Fran Galović, a namijenjen je izvrsnim učenicima koji su željni dodatnim sadržajima proširiti svoje znanje iz matematike.

Mara Grašić, voditeljica Županijskoga stručnog vijeća učitelja i nastavnika matematike na čiju je inicijativu osnovan Centar, upoznala je župana i suradnike sa djelovanjem i ulogom Centra. Prema njezinim riječima, koliko Centar pomaže nadarenim matematičarima najbolje svjedoče odlični rezultati na državnim natjecanjima, međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ i Festivalu matematike.

Uz voditeljicu Centra, prijemu su nazočili i mentori nadarenih učenika – Ljerka Berta i Hrvoje Šelimber iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice te Ksenija Varović iz Područne škole Josipa Generalića iz Hlebina.

Župan Darko Koren najprije je profesorima matematike čestitao Dan učitelja, nakon čega je istaknuo: „Prosvjetni radnici su arhitekti društva, oni projektiraju društvo i koliko ćete više raditi s ovakvom djecom toliko će društvo biti naprednije i bolje. Treba podržavati ovakve programe koji omogućavaju da pojedinci bruse svoje talente i zato vam se zahvaljujem na entuzijazmu i trudu koju ulažete u rad“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.