Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Branitelji su uspostavili čvrst temelj nakon kojeg smo svi zajedno doprinijeli u izgradnji našeg doma, slikovito rečeno, prekrasne kuće koja je danas stabilna i lijepa. Na nama je da je i dalje uređujemo, posebno iznutra kako bi odnosi između nas bili što bolji. Vjerujem da svi zajedno to želimo i da ćemo dati svoj doprinos u tom ostvarenju - istaknuo je župan Darko Koren u prigodnom govoru

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su danas, u utorak 4. kolovoza, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Siniša Pavlović.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnice udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a koju je predvodio načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, Grada Koprivnice te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon minute šutnje za sve stradale branitelje i polaganja vijenaca te molitve, prisutnima se obratio župan Darko Koren koji je svim građanima Hrvatske i stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. „Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja s ponosom se prisjećamo veličanstvenih povijesnih trenutka u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske. Danas posebnu zahvalnost iskazujemo svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše države, njihovim obiteljima koje su podnijele veliku žrtvu te svim stradalnicima iz Domovinskog rata. Branitelji su uspostavili čvrst temelj nakon kojeg smo svi zajedno doprinijeli u izgradnji našeg doma, slikovito rečeno, prekrasne kuće koja je danas stabilna i lijepa. Na nama je da je i dalje uređujemo, posebno iznutra kako bi odnosi između nas bili što bolji. Vjerujem da svi zajedno to želimo i da ćemo dati svoj doprinos u tom ostvarenju“, istaknuo je župan u prigodnom govoru.

Nakon polaganja vijenaca u kapeli svetog Florijana je održana misa zadušnica koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek, a prisustvovali su joj zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstavnici Grada Koprivnice, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima te predstavnici županijskih udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova.

Služba ureda župana