Pola milijuna kuna za deficitarna obrtnička zanimanja

Svečano potpisivanja sporazuma i ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja održano je u velikoj vijećnici Grada Križevaca u ponedjeljak 14. listopada. Ove je godine Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta, a u suradnji s gradovima Križevci, Koprivnica i Đurđevac, te poduzećima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije osigurala stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno po učeniku za 60 deficitarnih obrtničkih zanimanja. Za navedenu namjenu ukupno je osigurano 500.000 kuna.

Ovim načinom želi se promovirati upis učenika u deficitarna zanimanja i partnersko djelovanje na području obrazovanja kadrova u skladu s potrebama gospodarstva Koprivničko-križevačke županije. Svečanosti potpisivanja sporazuma odazvali su se brojni uzvanici iz javnog života: saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenik župana Ivan Pal, predsjednik županijske Obrtničke komore Zvonko Pecikozić, te predstavnici obrazovnih institucija i roditelji.

U svojem obraćanju zamjenik župana Pal pozdravio je okupljene u ime župana Darka Korena, a dobitnicima stipendije čestitao na odabiru zanimanja i želji da budu obrtnici i poduzetnici.