Poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije predstavili se na 16. sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“

U Boćarskom domu Zrinjevac u Zagrebu, od 7. do 9. travnja održan je 16. po redu sajam „Proizvodi hrvatskog sela“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, na kojemu se predstavilo oko 150 izlagača iz cijele Hrvatske.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je zajednički nastup za 12 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije, uglavnom proizvođača mliječnih i mesnih proizvoda i prerađevina, meda, čajeva i vina te prerađevina od voća i rukotvorina od prirodnih materijala. Sudjelovanje na Sajmu za izlagače je bilo besplatno, a troškove izložbenog prostora financirala je PORA.

„Proizvodi hrvatskog sela“ specijalizirani je sajam na kojem se predstavljaju, promoviraju i prodaju tradicijski proizvodi hrvatskog sela – hrana, piće, rukotvorine i suveniri, s ciljem njegovanja kulture i tradicije hrvatskog sela te pružanja mogućnosti malim gospodarstvima da plasiraju svoje izvorne proizvode koji su na tržištu teško dostupni.

Na svečanom otvorenju, izlagačima i posjetiteljima obratili su se direktor tvrtke Agrarno savjetovanje Damir Kovačić u ime organizatora, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a u ime Koprivničko-križevačke županije na manifestaciji je sudjelovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana