Podružnica HUMS-a Koprivničko-križevačke županije održala predavanje o medicinskim sestrama i tehničarima u Domovinskom ratu

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, u organizaciji Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Koprivničko-križevačke županije u utorak, 14. studenoga održano je predavanje pod nazivom „Medicinske sestre i tehničari Medicinskog centra „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica u Domovinskom ratu“, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku okupljene je pozdravila predsjednica Podružnice Marina Friščić, uputivši zahvale svima koji su pomogli u zbrinjavanju ranjenika i izbjeglica tijekom Domovinskog rata. Zamjenica ravnatelja Opće bolnice Biljana Marković kazala je kako je ovo predavanje primjer razvijanja svijesti o ulozi medicinskog osoblja u Domovinskom ratu, dok je zamjenik Ljubić dodao kako je važno u svim prilikama prisjetiti se pomoći i hrabrosti medicinskog osoblja u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, s čime se složio i bivši ravnatelj Opće bolnice i liječnik Mijo Bardek, zahvalivši svima na doprinosu.

Nakon uvodnih govora, medicinska sestra Ljiljana Sambol održala je predavanje, a spomenimo i kako je nedavno osnovano Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a, čija je inicijativa krenula od medicinskih sestara, odnosno od glavne sestre ondašnje Ratne bolnice Vukovar Binazije Kolesar, sadašnje glavne sestre vukovarske bolnice Agneze Aleksijević te pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Ljerke Pavković. Glavni je cilj okupljanje medicinskog osoblja koje je djelovalo na ratnim područjima kako bi mogli razmijeniti znanja i iskustva.

Služba ureda župana