Podružnica HUMS-a Koprivničko-križevačke županije obilježila 50-tu obljetnicu rada i postojanja

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice osnutka Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Koprivničko-križevačke županije, a pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije i Opće bolnice dr. Tomislav Bardek“ održana je svečana proslava  u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici.

Pozdravne riječi svim prisutnima uputila je predsjednica Podružnice HUMS-a Koprivničko-križevačke županije Marina Friščić te pri tom ukratko predstavila rad i značaj Podružnice HUMS-a  Koprivničo-križevačke županije  kroz proteklih 50 godina. Predsjednica Friščić posebno je zahvalila „pokrovitelju naše 50-te obljetnice, Koprivničko križevačkoj županiji  i  županu Darku Korenu te zamjeniku župana Ivanu Palu na podršci u organizaciji ove obljetnicekao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli u organizaciji. Na kraju svog obraćanja istaknula je da će se i kroz daljnji rad „truditi prenijeti svoje iskustvo na mlade generacije medicinskih sestara“ te najavila da će „kruna dugogodišnjih aktivnosti Podružnice  biti izdavanje  monografije koja se planira za Dan sestrinstva u 2017. godini“.

web_img_5879Čestitke Podružnici kao i zahvalu svim članovima na dugogodišnjem zalaganju i radu uputio je ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić poželjevši još puno ovako „uspješnih i značajnih godina“ s naglaskom na važnost uloge medicinskih sestara i svih zdravstvenih djelatnika u Domovinskom ratu.

„Uloga medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenom sustavu je vrlo visoka, a pružanje zdravstvene usluge više je nego važna i vrijedna“, započeo je župan Darko Koren te iskazao zadovoljstvo današnjem susretu naglasivši: „Nije se slučajno današnja 50-ta obljetnica poklopila s 25-tom godišnjicom pada Vukovara i nastanka Republike Hrvatske i njene suverenosti i samostalnosti jer upravo su medicinske sestre i zdravstveni djelatnici dali svoj veliki doprinos i na tome Vam od srca hvala.“ Župan se osvrnuo i na dugogodišnju suradnju između Županije i županijskog zdravstvenog sustava u cijelosti i pri tom istaknuo: „Naša suradnja i komunikacija je izuzetno dobra i želim da tako i ostane, a isto tako želim Vam svima da nađete zadovoljstvo u ovom što radite jer mislim da je to izuzetno važno u Vašem poslu, kao i činjenica da se ovaj posao koji Vi radite ne može raditi bez ljubavi“ zaključio je župan.

U uvodnom dijelu prigodne riječi uputio je i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić, a o svojem dugogodišnjem radnom iskustvu kao prva predsjednica web_img_5884Podružnice HUMS-a Koprivničko-križevačke županije govorila je Krunoslava Ivančić koja je „utabala puteve uspješne Podružnice“ složili su se brojni govornici.

Čestitke povodom 50-te obljetnice i svoja iskustva u radu u zdravstvu uputili su i glavna sestra Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Ružica Evačić, predsjednica Povjerenstva za zaštitu na radu Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Ljiljana Sambol, predsjednica Hrvatskog liječničkog zbora Podružnice Koprivnica Vesna Dulikravić, član županijskog Povjerenstva Hrvatske liječničke komore Dražen Curman te predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri. Predsjednica središnje Udruge Lupieri pohvalila je rad županijske Podružnice kao „najstabilnije i najbrojnije“ te istaknula angažman brojnih županijskih članova u „krovnim organizacijama važnim za zdravstveni sustav“.

Tijekom proslave za kulturno umjetnički dio pobrinulo se Kulturno umjetničko društvo Delovi i Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, a na kraju proslave predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri i predsjednica županijske Podružnice Marina Friščić dodijelile su zahvalnicu Županiji koju je preuzeo zamjenik župana Ivan Pal, kao i svima koji su sve ove godine podržavali rad Podružnice.

Služba ureda župana