Područna škola Josipa Generalića Hlebine održala projektni dan povodom Svjetskog tjedna svemira

Povodom Svjetskog tjedna svemira  koji se obilježava od 4. do 10. listopada u sklopu Erasmus+ projekta SLAM (STEM Learning Activities & Methods)  u četvrtak 9. listopada, u Područnoj školi Josipa Generalića Hlebine održan je projektni dan na temu svemira.

Erasmus+ tim je na početku školske godine školskim kurikulumom s jasnim ishodima planirao projektni dan za učenike od 1. do 8. razreda sa željom da učenicima približe znanost i svemir i tim povodom organizirane su mnogobrojne aktivnosti prožete idejom Škole za život, koja teži praktičnoj primjeni znanja i aktivnom sudjelovanju učenika.

Učenici su tako tijekom projektnog dana izrađivali  Sunčev sustav i astronaute, svemir u bocama, rakete od plastičnih boca,  učili su o Sunčevom sustavu na njemačkom i engleskom jeziku, gledali animirani film te  predstavu Mali princ . Za potpuni doživljaj svemira, u Galeriji Josipa Generalića bio je postavljen planetarij, koji su posjetili svi učenici.

Svjetskim tjednom svemira obilježava se lansiranje prvog satelita u povijesti čovječanstva, Sputnjika 1, koje se dogodilo 4. listopada 1957. godine te potpisivanje Povelje o miroljubivom korištenju Svemira 10. listopada 1967. godine.  Od 2014. do 2018. godine Hrvatska se nalazila u prvih 10 država u svijetu po broju organiziranih događanja povodom Svjetskog tjedna svemira, a tome su ove godine uvelike doprinijeli i školarci iz Hlebina.

Izvor fotografija: OŠ Fran Koncelak Drnje 

Služba ureda župana