Područna škola Bakovčica ugostila učenika iz Područne škole Plešce

Područna škola Bakovčica obilježila je Dan planeta Zemlje raznolikim programom – već u jutarnjim satima pridružili su im se učenici i učiteljica Područne škole Plešce iz Primorsko-goranske županije. Program je započeo upoznavanjem grada Koprivnice, središta Koprivničko-križevačke županije. Također je bio organiziran posjet prehrambenoj industriji Podravka gdje su upoznali proizvode koje Podravka plasira na preko 60-ak međunarodnih tržišta.

Nakon toga posjetili su Muzej prehrane Podravka gdje su učenici doznali i mogli razgledati strojeve kojima su se nekada radili Podravkini proizvodi, kao i kakva je nekada bila Podravkina ambalaža. Kroz šetnju gradskim trgom obišli su i spomenike biciklu, gradski perivoj, stare zgrade u centru i koprivničke bedeme. Povratkom u Područnu školu Bakovčica slijedilo je razgledavanje Najljepšeg školskog vrta područnih škola Republike Hrvatske, a uz to druženje i igra.

U prigodnoj radionici djeca su pod vodstvom Nenada Marinca izrađivala od otpada umjetnička djela, a nakon radionice uslijedio je kulturno-umjetnički program koji su izvodili učenici Područne škole Bakovčica i Plešce, kao i članice Udruge prijatelja kulture “Vlado Dolenec” Koprivnički Bregi.

O slikaru profesoru Peri Markiću koji je ovom prigodom u Područnoj školi Bakovčica izložio mozaike i slike govorili su učitelj Radovan Knežević, pjesnik Ivan Picer i slikar Zlatko Kolarek.

Profesor Danijel Rehak predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora-predsjednik Centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru govorio je o profesoru Peru Markiću kojeg je dobro poznavao dok je bio u Vukovaru profesor Markić ravnatelj Osnovne škole. Na kraju se profesor Pero Markić zahvalio i rekao da je nevjerojatno da se toliko ljudi okupi na jednoj izložbi slika.

Služba ureda župana