Područna škola Bakovčica ima najljepši vrt u Hrvatskoj među područnim školama

Područna škola Bakovčica ponovo je pobijedila na natjecanju „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske“ u kategoriji najljepših školskih vrtova područnih škola, a finalnoj manifestaciji koja je prošli vikend održana na Hrvatskoj radioteleviziji prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, učitelj Radova Knežević te brojna djeca.

Područna škola Bakovčica spada pod Osnovnu školu Braće Radić Koprivnica, a već je ranijih godina bila pobjednik u kategorijama Najljepši školski vrt Republike Hrvatske, Najkreativniji školski vrt Republike Hrvatske, Kontinuitet ljepote okoliša školskih vrtova, dok je učitelj Knežević proglašavan najboljim voditeljem školskih vrtova.

Jako sam ponosan, sretan i posebno počašćen ovim priznanjem. U našoj domovini puno je više područnih, nego centralnih škola pa je tim i teže pobijediti. Veliko hvala mojim učenicima koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh. Oni nikada nisu pogazili niti jedan cvijet, a niti uništili koji grm. Uvijek predano rade, sade, zalijevaju, plijeve i čiste. Pokazuju veliku ljubav prema okolišu i prirodi, i iz tog razlog stižu u našu školu ovako visoka priznanja . Kad se dječje ruke slože sve se može, sve se može.“, poručio je učitelj Knežević, a zamjenik Ljubić čestitao mu je na još jednom prestižnom priznanju koje pokazuje koliko su škole u Županiji predane ulaganju u obrazovni sustav.

Priznanje u kategoriji najboljeg početničkog vrta osvojila je Osnovna škola Legrad koja se ove godine prvi put prijavila, što je također vrijedno pohvale. Zlatnu povelju HRT-a dobila je Osnovna škola Lipik, a nagrade u ostalim kategorijama otišle su u Varaždin, Ivanovec, Split, i Brestovec Orehovički.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a cilj je promocija organske poljoprivrede, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Služba ureda župana