Podrška Ministarstva socijalne politike i mladih županijskim pročelnicima za socijalnu skrb

Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo gospodarstva te pročelnici za socijalnu skrb održali su u Hrvatskoj zajednici županija sastanak s ciljem edukacije, poticanja suradnje i komunikacije s ključnim dionicima.

Ovom sastanku prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a razgovaralo se o procesu deinstitucionalizacije te ulaganjima u infrastrukturu domova. S obzirom da Hrvatska sudjeluje u Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja, načelnica Sektora za politike za osobe s invaliditetom i odrasle osobe Zvjezdana Bogdanović održala je i prezentaciju pod nazivom „Prihvat državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva“.

Jedna od tema bila je i projekt OP FEAD – Operativni Plan „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, a viša stručna suradnica u Upravi za trgovinu Ministarstva gospodarstva Jasminka Barić objasnila je važnost uvođenja e-procedure u postupke utvrđivanja uvjeta za početak pružanja socijalnih usluga, dok je viša stručna savjetnica u Ministarstvo socijalne politike mladih Milena Koren održala je prezentaciju „Socijalno planiranje“.

Sudionici sastanka zaključili su kako nije moguće jednoznačno planirati i prikazati financijske troškove s obzirom na različite kapacitete i troškove u županijama, ali kako je moguće ulagati u što kvalitetniju uslugu.

Služba ureda župana