Podravka u suradnji s Općinom Kloštar Podravski organizirala „Dan podravske rajčice”

Zamjenik župana Darko Sobota u srijedu, 29. kolovoza prisustvovao je „Danu podravske rajčice“ koji je tvrtka Podravka organizirala u suradnji s Općinom Kloštar Podravski u Kozarevcu na imanju proizvođača Blaža Pandura.

Podravka, kao najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, u svojoj tvornici u Umagu godišnje preradi oko 12 tisuća tona rajčice, a obzirom na potrebe proizvodnje i prerade te nedostatak poljoprivrednih površina za sadnju rajčice u Istri, ove je godine u suradnji s tvrtkom Brana organizirala pokusnu sadnju rajčice u Podravini koja daje odlične rezultate. Tako je na 4,5 hektara poljoprivredne površine kooperanta Blaža Pandura u Kozarevcu ovih dana započela berba rajčice, a očekivani prinos je oko 400 tona rajčice.

Kako bi ukupne potrebe rajčice zadovoljila iz domaće proizvodnje, Podravka u idućih nekoliko godina planira razviti mrežu kooperanata u potrebnim volumenima i kvaliteti, u cijelosti vođenu i upravljanu od strane stručnih timova Podravke. To uključuje stručnu podršku Podravkinih agronoma, obavljanje analize tla i sjemena u Podravkinim laboratorijima,  kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u repromaterijalu i direktan otkup, a prema strateškom cilju Sektora poljoprivreda, do 2022. godine ostvariti 100% udio domaćih sirovina u gotovom proizvodu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Podravka d.d.