Podjela sigurnosnih krijesnica za 1207 učenika prvih razreda

U školske klupe prvi će puta sjesti 1207 učenika, a Županijska uprava za ceste sponzorirala je nabavku sigurnosnih krijesnica u vrijednosti 7.750,00 kuna.

Župan Darko Koren i ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić u četvrtak, 4. rujna podijelili su svim ravnateljima Osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije sigurnosne krijesnice za učenike prvih razreda. Županija provodi projekt nabave sigurnosnih krijesnica radi lakšeg uočavanja djece u prometu, a time i smanjivanja njihove ugroženosti.

Župan Darko Koren zajedno sa zamjenikom Darkom Sobotom i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Brankom Cuki tom je prigodom prisutnima zahvalio na dobroj suradnji. Istaknuo je zadovoljstvo što u projektu sudjeluju i Škole kojima Županija nije osnivač. Naglasio je kako je obrazovanje jedan od prioritetnih područja te se nastoji što više ulagati u taj segment. Upravo zbog toga, Županija trenutno provodi nekoliko velikih investicija, a to su: radovi u tri osnovne škole (OŠ Legrad, OŠ Sokolovac i OŠ Cirkvena), rekonstrukcija učeničkog doma u Križevcima te poboljšanje energetske učinkovitosti Srednje škole Koprivnica.

U školske klupe prvi će puta sjesti 1207 učenika, a Županijska uprava za ceste sponzorirala je nabavku sigurnosnih krijesnica u vrijednosti 7.750,00 kuna. Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić naglasio je kako mu je izuzetna čast sudjelovati u ovoj simboličnoj akciji te pozvao ravnatelje škola na daljnju suradnju.

U ime ravnatelja škola, Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac i predsjednica aktiva učitelja razredne i predmetne nastave, poželjela je svim ravnateljima uspješnu školsku godinu te se zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pruženoj moralnoj, ali i financijskoj podršci.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.