Podijeljene svjetlosne krijesnice za 1150 prvašića koji od rujna kreću na nastavu

Uoči početka nove školske godine 2013./2014. u prostorima Županije je 27. kolovoza održan radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Župan Darko Koren zajedno sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom tom je prigodom prisutnima poželio što uspješniji početak nove školske godine te zahvalio na odličnoj suradnji u dosadašnjem razdoblju.

Župan se također osvrnuo na radno ljeto u pogledu investicija u školstvu, te istaknuo napore Županije da sustav obrazovanja na ovom području bude na što boljoj razini. Ovaj važan cilj pomalo se ostvaruje, što potvrđuje činjenica da već sedam županijskih škola ima nastavu u jednoj smjeni, unatoč sve manjoj dotaciji decentraliziranih prihoda za školstvo od strane države. Ovaj manjak Županija pokriva iz svojih izvornih prihoda, a radi se o čak 2,7 milijuna kuna, te time održava primjeren rad sustava.

Župan je pozvao sve vozače da posebnu pozornost obrate na nove sudionike u prometu, prvašiće. Njih 1150 u našoj Županiji od rujna po prvi puta kreću u svoje školske klupe te je potrebno voditi računa o njihovoj sigurnosti. Županija je stoga zajedno s Županijskom upravom za ceste za učenike prvih razreda osigurala sigurnosne krijesnice kako bi ih vozači što bolje zamijetili.

Krijesnice za učenike ravnateljima su podijelili župan Koren i v.d. ravnatelja ŽUC-a Boris Majerus. Uz to ravnateljima su podijeljeni i primjerci Poduzetničke početnice, a jedan od autora Slavko Kenđelić, ravnatelj OŠ Ferdinandovac, kratko je okupljene upoznao sa sadržajem.