Podatci  o novooboljelima još nisu pristigli, 25 osoba ozdravilo od bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako podatci o rezultatima testiranja na SARS-COV-2 unazad 24 sata i dio nalaza unatrag 48 sati još uvijek nisu pristigli, zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu na obradu u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“  i  Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Na mogućnost kašnjenja nalaza izuzetih uzoraka već smo ranije upozorili i molimo za razumijevanje, a odmah po primitku rezultata ćemo obavijestiti javnost.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, 25 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 585 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama, a sve kako bismo zaustavili intenzitet širenja koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije