Pod pokroviteljstvom Županije održana tradicionalna Izložba kolača i ručnih radova

Pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije održana je u subotu, 27. lipnja tradicionalna Izložba kolača i ručnih radova u Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, a župan Darko Koren i ove godine prihvatio je kumstvo nad manifestacijom koja okuplja veliki broj zaljubljenika u tradiciju.

U manifestaciji koja se održava u sklopu Picokijade sudjelovalo je tridesetak udruga i izlagača s područja Županije, a cilj ove izložbe je prezentacija tradicionalnih kolača i ručnih radova. Dugogodišnjim kontinuiranim održavanjem Izložba kolača postaje regionalno prepoznatljiva te je druga po posjećenosti manifestacija Picokijade.

O značaju održavanja ovakvih priredbi i očuvanju naše tradicije na samom otvorenju govorio je župan Koren te pohvalio trud organizatora i svih udruga koje svojim angažmanom promiču i upoznaju mlade, ali i ostale posjetitelje o vrijednosti čuvanja starih običaja i starina.

U ime domaćina obratio se i gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković i drugi kum priredbe glumac Robert Kurbaša.

Pozivu domaćina odazvali su se i zamjenik župana Darko Sobota i počasni građanin Grada Đurđevca i Koprivničko – križevačke županije general Mladen Markač.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.