Počinje projekt „Sretna djetelina s četiri lista“

Povodom uključivanja Koprivničko-križevačke županije u međunarodni projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ župan Darko Koren danas putuje u Jennersdorf (Austrija), grad smješten u južnom Gradišću.

Projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ službeno započinje 1. rujna, sastankom koordinacije partnera iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Nositelj projekta je Institut regija Europe, a jedan od partnera u njemu je i Koprivničko-križevačka županije. Uz župana Darka Korena, sastanku će prisustvovati i savjetnik župana za europske integracije Ivica Đopar.

Projekt sufinancira Europska komisija, a u njemu s hrvatske strane također sudjeluju Varaždinska, Krapinsko-zagorska i Međimurska županija. Nositelj svih aktivnosti oko provedbe projekta za hrvatske partnere bit će Koprivničko-križevačka županija.

Cilj ovog projekta, koji obuhvaća oko 1,7 milijuna stanovnika u 12 regija, je stvaranje pozitivnog ozračja među građanima radi proširenja EU na zemlje jugoistočne Europe, a naglasak je stavljen na različitosti Europe, regionalne identitete, dosadašnja iskustva zemalja članica nakon proširenja i očekivanja budućih članica.