Počinje kamp u sklopu projekta „Be sporty – live healthy“

Mladi hrvači iz Novigrada Podravskog, članovi Hrvačkog kluba „Picok“ Đurđevac, zajedno sa svojim voditeljem Nikolom Presečanom sudjelovat će od 10. do 17. kolovoza na sportskom ljetnom kampu u austrijskom gradiću Ferlachu. Odlazak na ovaj ljetni kamp dio je EU projekta „Be sporty – live healthy“ koji se realizira u sklopu programa Erasmus plus, Mladi u akciji (Youth in action). Kamp će okupiti mlade (13-14 godina) iz Austrije, Slovenije i Hrvatske a uključuje različite sportske aktivnosti, radionice, igre i druženja.

Glavni partner u ovom projektu je organizacija ASKÖ Kärnten – Club Aktiv Gesund iz Klagenfurta, dok su partneri Osnovna sola Janka Glazerja Ruse iz Slovenije i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije. Ukupna vrijednost projekta je oko 10 tisuća eura.

Projekt se s hrvatske strane realizira kroz zajednički projektni tim županijske Zajednice sportova, Hrvačkog kluba i Koprivničko-križevačke županije, a operativnu pripremu projekta i aplikacije odradio je županijski Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove