Počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice

U sklopu Picokijade na pozornici kod Staroga grada u petak navečer svečano je otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice. Otvorenim ga je proglasio potpredsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF) Mansour Arema, a prigodnim riječima nazočnima su se obratili i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i rizničar Svjetske rukometne federacije, Sandi Šola te gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković.

Đurđevčanki Lani Franković, članici hrvatske ženske rukometne reprezentacije, pripala je čast da podigne zastavu SP u rukometu za juniorke. Rukometašice RK Đurđevac predstavile su sve 24 zemlje sudionice Svjetskog juniorskog prvenstva noseći njihove zastave.

Koprivničko-križevačka županija i grad Koprivnica su domaćin skupine C u kojoj igraju Francuska, Japan, Kongo, Mađarska, Portugal i Švedska. Župan Koren, zamjenici Sobota i Pal prisustvovali su otvorenju kao suorganizatori prvenstva.

Po četiri najbolje plasirane momčadi iz četiri skupine izborit će plasman u osminu finala koja je na rasporedu 7. srpnja u Dugom Selu i Koprivnici, a sve utakmice od četvrtfinala do završnice igrat će se u Koprivnici. U Dugom Selu će se razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta, dok će Čakovec biti domaćin President’s Cupa.