Počele pripreme za 16. Dane voća

Dani voća održati će se 3. i 4. listopada 2014. godine u Đurđevcu.

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u utorak, 22. srpnja održan je sastanak Organizacijskog odbora Dana voća, čime su započele pripreme za 16. po redu Dane voća Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik župana, a ujedno i predsjednik organizacijskog odbora Darko Sobota pozdravio je prisutne i naveo kako je „manifestacija Dani voća od izrazite važnosti, budući da se na taj način prezentira podravsko-prigorsko voćarstvo koje se nalazi na visokoj razini“. Dogovoreno je da će se 16. Dani voća održati 3. i 4. listopada 2014. godine u Đurđevcu.

Uz već tradicionalne sadržaje, izložbu i prodaju voća, voćnih prerađevina  i popratnog materijala u voćarstvu, manifestacija će biti podijeljena u dva dijela. U petak, 3. listopada stručnjaci s područja voćarstva održat će predavanja za voćare koja će se uglavnom odnositi na mjere ruralnog razvoja, te obveze voćara pri stavljanju njihovih proizvoda na tržište, a 4. listopada održati će se izložba voća.

Manifestacija se i ove godine održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu – Područni odjel Koprivničko-križevačke županije, Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.