POČELA GRADNJA PODRAVSKO-BILOGORSKOG IPSILONA

27.travnja 2009. predstavnici Hrvatskih autocesta i građevinskih udruga potpisali su Ugovore o građenju na dionicama podravsko-bilogorskog ipsilona, a predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader otvorio je radove na dionicama Gradec-Velika Mučna i Vrbovec 2-Bjelovar.

Svečanošću u mjestu Cugovec u općini Gradec obilježen je početak radova na Podravsko-bilogorskom ipsilonu; ukupne dužine 172 kilometara, a čine ga autocesta A12 Sveta Helena – Vrbovec – Križevci – Koprivnica – granični prijelaz Gola (s Mađarskom) dužine 86 kilometara i 86 kilometara duga autocesta A13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica-granični prijelaz Terezino polje.

Svečanosti je prisustvovao najviši državni vrh; premijer dr.Ivo Sanader; potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, potpredsjednica Vlade za unutarnju politiku Đurđa Adlešić, potpredsjednik Vlade Damir Polančec, ministri Damir Bajs, Gordan Jandroković, , Božidar Kalmeta, Damir Polančec.

Otvarajući radove premijer dr. Ivo Sanader rekao je: Autocesta koja će doći u Koprivnicu i Bjelovar će značiti život, značit će novi gospodarski poticaj i značit će tim ljudima i to je snažna poruka koju odavde želim poslati ljudima ovoga kraja da su dio te uspješne Hrvatske koja zna rješavati svoje probleme,jučer u ratu,danas u miru,danas u kriznim vremenima. …naš je posao da ostvarujemo ono o čemu su ljudi sanjali,da dovedemo autocestu do Koprivnice i Bjelovara i mi ćemo ju dovesti, vidimo se za dvije godine na otvorenju autoceste.

Autocesta A12 podijeljena je na pet dionica i njena gradnja počinje na dionici Gradec-Sokolovac, poddionici Gradec-Kloštar Vojakovački,dužine 20km i vrijednost radova iznosi 1,17 milijardi kn (bez PDV).

Za više informacija pogledajte brošuru u PDF-u