Pisanice od srca u Čitluku i Međugorju

     Koprivničko-križevačka županija darovala je Općini Čitluk jednu manju Pisanicu od srca, koju su oslikali Josip Gregurić i Zlatko Štrfiček u maniri naive.  Svečana primopredaja održana je jučer, na Trgu žrtava Domovinskog rata, uz nazočnost izaslanstva Općine Čitluk i Koprivničko-križevačke županje. Uz župana Darka Korena, svečanosti su nazočili i gradonačelnik prijateljskog grada Križevaca Branko Hrg, dopredsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Ivan Vuk te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i Krešimir Blažek. Nakon toga domaćini i gosti su se uputili u župu Međugorje gdje su sudjelovali u procesiji i svetoj misi. Nakon mise, brojne vjernike koji su se za blagdan Cvjetnice okupili u Međugorju, domaći župnik fra Petar Vlašić pozvao je na svečano otkrivanje “Pisanice od srca” ispred župne crkve sv. Jakova. Lanjski dar Koprivničko-križevačke županije župi Međugorje zajednički su otkrili župnik fra Petar Vlašić, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i župan Darko Koren. U ovom svečanom činu sudjelovao je i konzul RH u Mostaru g. Velimir Pleša. Nazočne je pozdravio župnik fra Petar Vlašić koji je tom prilikom rekao: "Sabrali smo se ovdje na Cvjetnicu, kad Isus svečano ulazi u Jeruzalem, svoj grad, a građani Jeruzalema ga čekaju radosne duše i srca sa grančicama i cvijećem u ruci, te mu odaju počast. I mi smo danas slavili ovaj blagdan i upravo danas smo odlučili otkriti uskrsno jaje koje su nam darovali naši prijatelji iz Koprivničko-križevačke županije."
     Načelnik općine Čitluk g. Jerkić istaknuo je da je Pisanica od srca potvrda dugogodišnjeg prijateljstva između dviju županija, između općine Čitluk i grada Križevaca.

Prošle godine smo simbolično obilježili Uskrs postavljanjem pisanice i odlučili smo da to učinimo i ove godine, te da vas na ovaj način simbolično uvedemo u uskrsno slavlje – kazao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Krešimir Blažek