„Pisanica od srca“ u Lepoglavi

Koprivničko-križevačka županija i Županijska turistička zajednica darovali su „Pisanicu od srca“ Gradu Lepoglavi, a svečanom otkrivenju pisanice prisustvovali su župan Darko Koren i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalnu djelatnost i poljoprivredu Marijan Štimac.

„Pisanica od srca“ postavljena je ispred lepoglavske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a otkrili su je župan Koren i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dok ju je blagoslovio monsinjor Andrija Kišiček. Tom prilikom je gradonačelnik Škvarić zahvalio Županiji i Županijskoj turističkoj zajednici na darovanoj pisanici, a župan Koren je istaknuo kako mu je drago što je će ova pisanica krasiti Lepoglavu.

Pisanicu koja je oslikana u maniri naive s lepoglavskim motivima oslikali su pročelnik Marijan Štimac i Zdravko Šabarić, a svečano otkrivanje pisanice popraćeno je nastupom djece iz Dječjeg vrtića Lepoglava koja su nakon blagoslova pisanice u dvorištu crkve tražila male skrivene pisanice.

Ovom svečanom otkrivenju pisanice pored brojnih posjetitelja prisustvovao je i počasni građanin Koprivničko-križevačke županije general Mladen Markač.

Služba ureda župana