„Pisanica od srca“ u centru Csurga

Na inicijativu generalne konzulice Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesne Haluga, izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije jučer, 10. travnja boravilo je u posjetu mađarskom gradu Csurgu, gdje je na glavnom trgu postavljena jedna od „Pisanica od srca“ koju je Gradu posudila županijska Turistička zajednica.

U sklopu posjeta, održan je i radni sastanak s gradonačelnikom Csurga Janosom Fustosom te mađarskim i hrvatskim školama, kao i agencijama, koje su uključene u INTERREG V-A Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. godine. Obzirom da uskoro kreće potpisivanje ugovora, razgovaralo se o daljnjim koracima u projektima s naglaskom na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Nakon sastanka održana je svečana primopredaja „Pisanice od srca“ na glavnom trgu u Csurgu, gdje je zamjenik župana Ivan Pal zahvalio domaćinima na gostoprimstvu te njegovanju prijateljskih odnosa i tradicijskih vrijednosti koje povezuju Hrvatsku i Mađarsku kao susjedne države. Pri tom je naglasio važnost promocije naivne umjetnosti kao posebnosti Koprivničko-križevačke županije koja preko ovog projekta ima sve više poklonika diljem svijeta.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su dječje folklorne skupine iz Csurga i Općine Legrad, a županijsko izaslanstvo svoj je posjet završilo razgledavanjem sportskog centra koji se gradi kraj gradske rukometne dvorane i Povijesnog parka.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije činili su zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek, viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine, Vesna Peršić Kovač, Ida Kovač u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslav Robotić i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Služba ureda župana