’’Pisanica od srca’’ putuje u Međugorje

Službena delegacije Koprivničko-križevačke županije će u nedjelju, 21. ožujka, otputovati u Međugorje (BIH), popularno odredište katoličkih hodočasnika iz cijelog svijeta. Svrha puta je nastavak projekta postavljanja velikih uskršnjih pisanica po znamenitim lokacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz župana Darka Korena i njegovog zamjenika Darka Sobotu u Međugorje također putuju slikari koji su oslikavali pisanice, članovi KUD-a Koprivnica, članice Udruge žena Bakovčice i predstavnici Hrvatske pošte.

Delegaciju će dočekati čelnici Općine Čitluk, te će nakon kraćeg sastanka zajedno prisustvovati svetoj misi. Svečana primopredaja ”Pisanice od srca” održat će se u ponedjeljak 22. ožujak u prijepodnevnim satima, a pisanica će biti postavljena ispred crkve Sv. Jakova u Međugorju.        

Prije puta u Međugorje župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota prisustvovat će biskupskom ređenju mons. Vjekoslav Huzjaka. Biskupsko ređenje održat će se u subotu 20. ožujka u 11,00 sati na trgu ispred katedrale sv. Terezije Avilske u Bjelovaru.