„Pisanica od srca“ postavljena u središtu Koprivnice

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana u subotu, 27. ožujka, na Zrinskom trgu u Koprivnici postavljena je „Pisanica od srca“. Budući da je koprivnička pisanica zajednički projekt Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, uoči njenog postavljanja građanima su se obratili gradonačelnik Zvonimir Mršić i župan Darko Koren. Gradonačelnik se zahvalio slikarima na svemu što čine u svrhu promocije našeg kraja, te je posebno pohvalio Županiju i Turističku zajednicu radi velikog marketinškog uspjeha koji je projektom postignut. Župan Koren se zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu „Pisanica od srca“, koji Županija i njena Turistička zajednica uspješno provode. Podsjetio je na činjenicu da je pisanica postavljena u važnim inozemnim gradovima, te da je cilj projekta promocija Županije, naivne umjetnosti i kontinentalnog turizma. Svim građanima Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije zaželio je da Uskrs provedu u miru i osobnom zadovoljstvu bez obzira na svakodnevne probleme.

Prigodom postavljanja pisanice održan je i kratak program kojeg su izvela djeca iz dječjih vrtića Tratinčica i Smiješak iz Koprivnice, Lastavica iz Peteranca, te Potočnica iz Sigeca. Najmlađi su na Zrinski trg donijeli i „vuzmene košarice“ s tradicijski ukrašenim pisanicama koje su brojni građani mogli razgledati i kupiti, a sredstva od prodaje namijenjena su za humanitarne svrhe.

Župan Darko Koren je nakon kulturno-umjetničkog programa, zajedno sa svojim zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom, posjetio štand Kluba žena s bolestima dojke „Nada“. Time je i simbolički dao potporu radu ove važne udruge koja je prodajom narcisa već tradicionalno željela ukazati na potrebu sustavne brige o oboljelima od zloćudnih bolesti.

Neposredno prije otkrivanja pisanice na centralnom koprivničkom trgu okupljenima su se u sklopu otvaranja manifestacije „Ribolovci svome gradu“ obratili gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i župan Darko Koren.