Pisanica od srca postavljena u Csurgu

Nastavljajući višegodišnju uspješnu suradnju Koprivničko-križevačke županije i mađarskog grada Csurga, županijsko izaslanstvo predvođeno zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem u utorak, 27. ožujka poklonilo je građanima Csurga Pisanicu od srca.

Velik doprinos u realizaciji ovog projekta dala je generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga, a Pisanicu od srca koja će krasiti trg u Csurgu u maniri naive 2012. godine oslikali su molvarski slikari Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić te Drago Žufika.

Simboličnom otkrivanju Pisanice od srca prethodio je prigodni program u Domu kulture, u kojem su uz domaćine sudjelovali i članovi Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“ iz Podravskih Sesveta, a prigodnim su se govorima obratili gradonačelnik Csurga János Füstös  zamjenik Ljubić, predsjednik Županijske samouprave Županije Somogy Norbert Bíró te Vladin povjerenik za Županiju Somogy Zsolt Neszményi. Nakon svečanog programa, razgovaralo se o zajedničkom projektima, s naglaskom na prekograničnu suradnju.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije, uz zamjenika Ljubića, činili su ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, stručni suradnik županijske Turističke zajednice Krešimir Blažek te voditelj ureda Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janči.

Služba ureda župana