Pisanica od srca postavljena ispred milanske Scale

Samo nekoliko metara od ulaza u prestižnu milansku Scalu u srijedu 30. ožujka postavljena je jedna od poznatih koprivničko-križevačkih „Pisanica od srca“. Tom prigodom župana Darka Korena, direktora županijske Turističke zajednice Zdravka Mihevca i predstavnika slikara Zdravka Šabarića primila je u službeni posjet gradonačelnica Milana Letizia Moratti. Delegaciji Županije pridružili su se hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević, hrvatski konzul u Milanu Đani Maršan i direktor predstavništva HTZ-a u Milanu Klaudio Stojnić.

Prilikom posjeta razgovaralo se o kulturnoj baštini Koprivničko-križevačke županije, ali i o mogućnostima gospodarske i regionalne suradnje. Milano je u gospodarskom smislu izuzetno važan i kada bi se on izdvojio u zasebnu državu po resursima i gospodarskoj moći bio bi 28 država svijeta. Milano je prijateljski i sporazumno povezan sa Zagrebom, no župan Darko Koren pozvao je gradonačelnicu Moratti da bez obzira na to u slijedećem posjetu obiđe i Koprivničko-križevačku županiju.

U svom govoru prilikom postavljanja pisanice, osim u kulturi i turizmu, župan je govorio o resursima i posebnostima Županije, te njenim gospodarskim i geostrateškim potencijalima. Također je govorio o dosadašnjim postignućima projekta ”Pisanica od srca”, a gradonačelnica je bila posebno oduševljena kada je saznala da je pisanicu kao poklon primila nakon Svetog Oca.

– Umjetnost je često u službi širenja kulturalne, ali i gospodarske i regionalne suradnje. Tako da se nadamo da će „Pisanica od srca“ postavljena u Milanu biti samo korak u daljnjem približavanju naših dviju regija. – kazao je župan Koren neposredno nakon završetka protokola u Milanu.