Pisanica od srca ove godine putuje u šest zemalja

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 10. ožujka, održana je tiskovna konferencija Turističke zajednice Županije. Predstavljen je projekt Pisanica od srca 2011., nova brošura „Kalendar zbivanja 2011.“ i nagrada Suncokret ruralnog turizma. Govorilo se i o odjecima s izložbe 4 slikara naive u Rimu, koja je nedavno održana potaknuta iznimno dobrim bilateralnim odnosima. O navedenom su medije izvijestili Župan Darko Koren i direktor TZ Zdravko Mihevc.

Pisanica od srca ove godine putuje u sljedeće inozemne gradove: Ptuj (Slovenija), Graz i Salzburg (Austrija), Rim (Italija), Vitez (BiH), Pecs (Mađarska) i Bruxelles (Belgija). Posebno veseli što će biti postavljena početkom travnja ispred katedrale u Zagrebu, a u našem glavnom gradu bit će ih ukupno četiri. Prije nego što pisanice krenu na svoje krajnje destinacije biti će predstavljene koprivničkoj publici na samom Zrinskom trgu u Koprivnici od 25. ožujka do 4. travnja.

Budući da su pisanice i prethodnih godina postavljene na vrlo atraktivnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, a bit će postavljene i za ovaj Uskrs, ove godine će biti izloženo čak 30 pisanica, od kojih jedna i u SAD-u. Ponovo će tako naivna umjetnost biti dostojno prezentirana u svijetu.