Pisanica od srca otputovala u Općinu Čepin, priprema se tradicionalna izložba velikih pisanica na koprivničkom trgu

Projekt „Pisanica od srca“ Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije ove godine obilježava 14 godina postojanja, a preko sto velikih i malih pisanica koje su oslikali naivni umjetnici pronašlo je svoj dom u brojnim hrvatskim gradovima i općinama, kao i u gradovima diljem svijeta, primjerice Rimu, New Yorku, Milanu, Budimpeštu, Pragu, Beču i Parizu.

Svrha projekta je na originalan način promovirati tradicijske vrijednosti i kulturnu baštinu Županije, odnosno spojiti tradiciju oslikavanja pisanica s naivnom umjetnošću kao kulturnim brendom i posebnošću ovog prostora.

Obzirom na pandemiju koronavirusa koja je obilježila proteklu godinu, nisu ostvarene primopredaje pisanica, unatoč velikom interesu domaćih i stranih zaljubljenika u naivnu umjetnost.

Na temelju suradnje braniteljskih udruga, ove godine mještane Općine Čepin s područja Osječko-baranjske županije razveselit će postava pisanice od srca u centru Čepina.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac sa suradnicima posjetio je Županijsku upravu gdje ga je dočekao župan Darko Koren sa suradnicima te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, a na sastanku se razgovaralo o daljnjim mogućnostima suradnje, s naglaskom na područja kulture i turizma, kao i na braniteljsku populaciju.

Načelnik Tonkovac zahvalio je županu na gostoprimstvu te je izrazio oduševljenje projektom Pisanica od srca kao i poklonjenom pisanicom.

Spomenimo i kako je u pripremi tradicionalna izložba pisanica na Zrinskom trgu u Koprivnici na kojoj će građani imati priliku uživati u djelima naivnih umjetnika u ozračju blagdana Uskrsa.

 

Služba ureda župana