„Pisanica od srca“ izazvala veliko zanimanje u Rimu

Nakon što je replika „Pisanice od srca“ predana Svetom Ocu u Vatikanu, njena originalna verzija izazvala je veliko zanimanje umjetničke i kulturne javnosti u Rimu. Nakon što su vidjeli oslikavanje pisanice, vlasnici prestižne galerije White u Rimu, uputili su predstavnicima Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i umjetnicima ponudu za suradnjom. Predložili su da podravski umjetnici oslikaju manju „Pisanicu od srca“ (60 cm visine), na što su umjetnici pristali. Navedena manja pisanica je potom, u sklopu događaja ”Umjetnost u Pisanici”, izložena u galeriji White.

Udruga ”Alberto Sordi” već devetu godinu zaredom organizira događaj ”Umjetnost u Pisanici”, u sklopu kojeg umjetnici predstavljaju svoja umjetnička djela na temu Uskrsa i pisanice. Ove godine svoja djela predstavlja preko trideset svjetski poznatih umjetnika, uključujući i kipara Igora Mitoraja. Sva djela su u prodaji, a zarada je namijenjena Udruzi koja će uložiti novac u dobrotvorne svrhe. Hrvatska pisanica bila je postavljena u srednjoj sali u centar prostorije, na vrlo važnoj poziciji, a nosila je redni broj 1. Polučila je vrlo veliko zanimanje javnosti, a direktoricu predstavništva HTZ-a u Rimu Jelenu Poklepović, na temu pisanice, intervjuirale su 3 TV postaje (Rai Uno, Sky i 5 Stelle TV). Predstavnik udruge ”Alberto Sordi” Sergio Valente procijenio je početnu cijenu pisanice na 2.000€.

Ovo je samo još jedan od dokaza da pisanica zaista pronalazi put do srca drugih ljudi, a time i naš likovni izričaj postaje prepoznatljiv i priznat, što potvrđuje veliku važnost projekta za promociju Županije i naivne umjetnosti. Podsjećamo, sljedeći tjedan delegacija Županije predvođena županom Korenom putuje u Milano gdje će „Pisanicu od srca“ predati gradonačelnici tog Grada. Pisanica će 31. ožujka biti izložena na reprezentativnom mjestu ispred poznate milanske „Scale“.