„Pisanica od srca“ i u češkom Olomoucu

Jedna od „Pisanica od srca“ pronašla je svoj novi dom u češkom Olomoucu, poznatom kao Mali Prag. Nakon prijema kod gradonačelnika Olomouca Antonina Staneka, uslijedila je svečana primopredaja velike pisanice, koju je u ime Koprivničko-križevačke županije gradonačelniku uručio zamjenik župana Darko Sobota, a programu su prisustvovali i veleposlanica RH u Češkoj Ines Troha,  Krešo Blažek iz županijske Turističke zajednice te članovi delegacije Nördlingena, grada pobratimljenog s Olomoucom.

Raduje me što sam danas ovdje i što Vam u ime svih stanovnika naše Županije mogu pokloniti Pisanicu od srca, simbol  prijateljstva, ljubavi i radosti života, na veselje svim stanovnicima i posjetiteljima Olomouca i svim ljudima dobre volje“ rekao je zamjenik Sobota na samoj primopredaji. Osvrnuvši se pri tom na značaj naivnog slikarstva zamjenik Sobota je dodao: “No, da biste u potpunosti doživjeli naivnu umjetnost trebate doći na njeno izvorište. Stoga vas srdačno pozivam u Hrvatsku, u našu Koprivničko-križevačku županiju, gdje ste uvijek dobro došli“.

Važno je spomenuti kako projekt „Pisanica od srca“ koji je pokrenula županijska Turistička zajednica upravo ove godine slavi desetu obljetnicu, a pisanice su dosad proputovale više od 80 gradova. U sklopu svečanosti primopredaje održan je i prigodni kulturno-umjetnički program te je otvorena izložba umjetnika iz Nördlingena.

Služba ureda župana