„Pisanica od srca“ i u Berlinu

Povodom blagdana Uskrsa, delegacija Koprivničko-križevačke županije poklonila je gradu Berlinu veliko uskršnje jaje koje su u maniri naive oslikali umjetnici Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček.

„Pisanica od srca“ postavljena je u berlinskom Zološkom vrtu, najstarijem zološkom vrtu u Njemačkoj, čiji će ulaz krasiti do kraja travnja ove godine, a zatim će biti pohranjena na prikladno izložbeno mjesto.

Nakon primopredaje i simboličnog skidanja mašne, okupljeno mnoštvo je sa zanimanjem razgledalo pisanicu, a u kulturno-umjetničkom programu nastupili su folkloraši Hrvatske zajednice iz Berlina. Župan Darko Koren iskoristio je priliku kako bi građane pozvao da posjete Hrvatsku, Koprivničko-križevačku županiju i Hlebine kao središte navine umjetnosti, a zatim je uslijedio je sastanak na kojemu se razgovaralo o mogućnostima suradnje te je dodatno predstavljena Hrvatska zajednica koja predano radi na očuvanju tradicije i jezika materinje zemlje.

Projekt je realiziran u zajedničkoj suradnji Koprivničko-križevačke županije, Veleposlanstva Republike Hrvatske u SR Njemačkoj i predstavništva HTZ-a u Munchenu, dok je prigodne  poklon pakete osigurala Podravka.

Svečanoj primopredaji „Pisanice od srca“ u Berlinu prisustvovala je županijska delegacija predvođena županom Darkom Korenom i direktorom županijske Turističke zajednice Zdravkom Mihevcom, izaslanik Oliver Schruoffeneger u ime gradonačelnika Reinharda Naumanna koji je predstavljao berlinsku općinu Charlottenburg-Wilmersdorf, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj Ranko Vilović, ministar savjetnik Ante Cicvarić i ostali članovima veleposlanstva dok je u ime Zološkog vrta dar primio direktor Andreas Knieriem, koji je zahvalio na ovom jedinstvenom uskršnjem poklonu.

Služba ureda župana