Pčelarska udruga Lipa održala tradicionalno druženje pčelara koprivničkog kraja

U organizaciji koprivničke Pčelarske udruge „Lipa“ u ponedjeljak 5. kolovoza na poligonu bivše vojne streljane u Crnoj Gori održani su tradicionalni „Pčelarski razgovori“ koji su okupili brojne pčelare kako bi razmijenili iskustva te se informirali o potporama koje kroz svoje programe pružaju Koprivničko-križevačka županija te Grad Koprivnica. U ime Koprivničko-križevačke županije na manifestaciji je sudjelovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je članovima prenio županove pozdrave te čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 „Na žalost, ova godina za vas nije bila dobra. Puno truda, mnogo ulaganja, a na kraju malo koristi.  Nadam se da će iduća godina biti bolja i uspješnija za pčelarstvo i vjerujem kako ćete danas tijekom susreta razmijeniti iskustva i steći nova znanja koja će vam pomoći da još više unaprijedite pčelarstvo na našem području“ istaknuo je Ljubić.

Prigodnim riječima pčelarima se obratio i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je kazao kako su, unatoč poteškoćama s kojima se članovi udruge susreću, predavanja dokaz kvalitetnog rada.

„Klimatske promjene, na žalost, sve više negativno utječu i na vaše poslovanje, a na svima nama je da sačuvamo ono najljepše što nam je ova zemlja dala, a to je prije svega plodno tlo i čist zrak s kojim smo se uvijek toliko ponosili. Na Grad Koprivnicu uvijek možete računati u svakom trenutku“, kazao je Jakšić.

Okupljenima se obratio i predsjednik Pčelarske udruge „Lipa“ Zdenko Lončarić naglasivši važnost koje pčelarstvo ima na području naše županije uz poziv svim članovima da što više koriste poticaje i potpore koje pružaju Grad i Županija.

 U sklopu susreta održan je i okrugli stol na kojem su članovi raspravili o aktualnim poteškoćama te o priprema za novu pčelarsku sezonu, a održano je i predavanje o razvoju varoe u 2019. godini koje je pripremio Nikola Knezić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Koprivnica