Patronažna služba županijskog Doma zdravlja tradicionalnom akcijom obilježila Nacionalni tjedan dojenja

U organizaciji patronažne službe Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije  na koprivničkom Zrinskom trgu u četvrtak 3. listopada obilježen je Nacionalni tjedan dojenja akcijom „Osnažimo roditelje, omogućimo dojenje“ , kojom se javnosti skrenula pozornost na važnost stvaranja okruženja koje potiče dojenje. Podršku ovoj važnoj akciji u ime Koprivničko-križevačke županije pružili su župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić sa suradnicima koji su mladim majkama i trudnicama dali potporu te istaknuli važnost informiranja i stvaranja društvenog konteksta koje će poticati i omogućavati dojenje, a ne ga stigmatizirati.

„Kao osnivači zdravstvenih ustanova u županiji dobro smo dobro upoznati s raznim problematikama u području zdravstvene skrbi te podržavamo sve inicijative koje promiču vrijednosti i prava naših građana. Došli smo podržati ovu akciju kako bi se skrenula pozornost na važnost dojenja, a to potvrđuju i sve relevantne znanstvene analize koje pokazuju da je to najbolji put razvoja djece. Suvremeni način života često je prepreka roditeljima i puno toga se mora posložiti kako bi stvorio društveni okvir u kojem se potiče dojenje, a upravo ovakve akcije senzibiliziraju javnost što Županija svesrdno podržava“, naglasio je župan.

U akciji su kao suorganizatori tradicionalno  sudjelovali i  grupa za podršku dojenja „Slonići“ te učenici i nastavnici Srednje škole Koprivnica, smjer medicinska sestra/tehničar opće njege, koji su građane informirali o važnosti i dobrobiti dojenja. Mlade majke su tako dobile korisne informacije koje su pružile pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja za sestrinstvo i glavna sestra Biserka Zlatar te voditeljica grupe za podršku dojenja “Slonići” i međunarodno licencirana savjetnica za dojenje Andreja Novak.

Organizatorice su tom prilikom istaknule kako je majkama vrlo bitna potpora očeva, obitelji i zdravstvenih djelatnika koji su uključeni u skrb prije i nakon trudnoće, te kako ona ne smije prestati rođenjem djeteta.

Služba ureda župana