Partnerstvo za sve 2 i Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci u izboru za najbolji EU projekt u Hrvatskoj – podržite ih glasovanjem!

Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, provodi Izbor za najuspješnije EU projekte u Republici Hrvatskoj s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih EU projekata.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

  • Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici
  • Doprinos prekograničnoj suradnji
  • Doprinos znanosti i inovacijama
  • Doprinos poduzetništvu
  • Najuspješniji projekt prema izboru javnosti

Iz Koprivničko-križevačke županije kandidirana su dva projekta. U kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici  kandidiran je projekt Partnerstvo za sve 2, čija je ukupna vrijednost 1.999.427,02 kuna, a cilj je doprinijeti zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih do 29 godina kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

U kategoriji Doprinos poduzetništvu kandidiran je projekt Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, čija je vrijednost 1.617.437,12 kuna. Cilj projekta je podići razinu konkurentnosti poduzeća Sjeverozapadne Hrvatske na temelju „pametne“ specijalizacije regije i podizanja kompetencija stanovništva te pokrenuti održivi ekonomski rast, pozitivnu poduzetničku klimu i rast zapošljavanja na širem području Križevaca (Koprivničko-križevačka županija) s orijentacijom na djelatnosti visoke dodane vrijednosti. Specifični cilj je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture u Križevcima.

Glasovanje za najuspješniji projekt je otvoreno od 13. rujna do 20. rujna 2021. godine.

OVDJE možete vidjeti sve nominirane projekte, kao i glasati za najbolji EU projekt.

 

Služba ureda župana