„Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“

Povodom Svjetskog dana prava potrošača, koji se obilježava svake godine 15. ožujka,  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Nacionalnim CERT-om Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Hrvatskom narodnom bankom, Ministarstvom unutarnjih poslova te Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo raspisalo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji video uradak, strip, plakat te infografiku na temu: „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“.

U kategoriji infografike  na natječaj  smo prijavili rad Davida Humeka učenika 8b. razreda. U kategoriji stripa sudjelovale su učenice Lana Šignjar, Antonia Voćanec i Klara Miklošić učenice 7b. razreda. U kategoriji video radova  prijavili smo rad učenika Nike Karuze i Davida Lovričeka učenika 7a. razreda. Učenici su na satovima informatike uz mentorstvo učiteljice Božice Ruk izrađivali svoje radove.

Među 118 pristiglih radova iz 70-ak osnovnih i srednjih škola nagrađena je po jedna škola iz svake kategorije.

Rad učenika Davida Humeka proglašen je najboljim u kategoriji infografike. Nagrada je vrlo vrijedna: pametna ploča koja će omogućiti izvođenje suvremenije i kvalitetnije nastave.

Učenici osmih i sedmih razreda s razrednicom Valentinom Šifkorn, mentoricom Božicom Ruk i ravnateljicom Lidijom Peroš, 15. ožujka 2019. prisustvovali su svečanom proglašenju najboljih radova u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Zagreb. Prijevoz je osiguralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nakon proglašenja posjetili smo tematske radionice na temu sigurnosti potrošača u digitalnom svijetu i demonstracijski kabinet izuma Nikole Tesle.

Čestitamo svim učenicima na uloženom trudu, a posebne čestitke prvonagrađenom učeniku Davidu Humeku!

Lidija Peroš, prof.
ravnateljica OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski