Ove nedjelje u dvorani koprivničke Srednje škole punkt na kojem se građani mogu cijepiti bez prethodne najave   

Svi koji imaju boravište ili prebivalište u našoj županiji mogu doći bez prethodne najave i bit će cijepljeni cjepivom tvrtke Pfizer.Pozivam sve da se odluče na cijepljenje kako bi  jesen i zimu dočekali s kolektivnim imunitetom i spriječili koronavirus da se vrati kao prošle godine- istaknula je ravnateljica Vadla

U prostorijama Županijske uprave danas je, nakon koordinacije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, održana konferencija za medije na kojoj  je bilo riječi o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije te je predstavljen plan organizacije cijepljenja opće populacije u ljetnim mjesecima. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva oboljenja koronavirusom,  aktivnih slučajeva je devet, ozdravile su dvije osobe , a na bolničkom liječenju su tri osobe.

Epidemiološko  stanje je stabilno, no i dalje se moramo pridržavati mjera. S obzirom da ovog trenutka nema prevelikog interesa za cijepljenje odlučili smo  u nedjelju 27. lipnja organizirati cijepljenje od 8 do 13 sati u dvorani Srednje škole u Koprivnici za naše sugrađane koji imaju prebivalište i boravište na području županije.  Mogu doći bez najave i procijepiti se,  nadamo se da će se odazvati što veći broj ljudi, a ako bude interesa takve ćemo punktove održati u Križevcima i Đurđevcu“ pojasnio je načelnik Ljubić.

Cijepljenje će se i dalje organizirati u kontinuitetu, pa će tako biti moguće cijepiti se uz najavu kod liječnika obiteljske medicine ili u županijskom Zavodu za javno zdravstvo, a kako je načelnik Ljubić kazao tijekom ljeta planirani su i punktovi za cijepljenje bez najave po danima te će od  1. srpnja biti poznati datumi i lokacije u sva tri grada. Punktovi za uzimanje uzorka ostaje raditi u Koprivnici, a zbog malog broja uzorkovanja tijekom ljeta će se ukinuti punktovi u Križevcima i Đurđevcu, no u slučaju potrebe oni će opet biti u funkciji, dodao je načelnik.

Podsjećamo i na nove mjere koje je Stožera civilne zaštite RH  koje na snagu stupaju  1. srpnja, kojima je između ostalog dozvoljeno javno okupljanje i iznad 100 osoba za što je potrebna suglasnost lokalnih stožera uz pridržavanje mjera. Imamo dosta upita vezano za organizaciju svadbenih svečanosti i ovim putem zahvaljujem organizatorima i mladencima na savjesti i brizi za svoje goste.  Sva druga okupljanja do 100 osoba mogu se organizirati sukladno propisima ZZJZ, a  od 1. srpnja s primjenom EU covid potvrda će biti lakše organizirati i nadgledati takva okupljanja“, kazao je načelnik Ljubić.

Ravnateljica županijskog Zavoda za Javno Zdravstvo Draženka Vadla kazala je kako je u županiji prvu dozu cjepiva primilo 56.501 osoba, odnosno oko 40 posto stanovnika te kako treba i dalje raditi na tome da se građani odazovu na cijepljenje kako bi jesen i zimu dočekali s kolektivnim imunitetom. Upravo zbog toga, objasnila je ravnateljica Vadla, uz velike masovne punktove uz najavu kod obiteljskih liječnika, organiziran je i dodatni punkt za cijepljenje u nedjelju 27. lipnja u dvorani koprivničke Srednje škole u vremenu od 08 do 13 sati gdje će se svi koji dođu  moći cijepiti  bez najave.

Svi koji imaju boravište ili prebivalište u našoj županiji mogu doći bez prethodne najave i bit će cijepljeni cjepivom tvrtke Pfizer. Ne znamo kakav će biti odaziv, nadamo se da će biti jako dobar, a ovim putem apeliramo na strpljenje ukoliko dođe do gužve. Pripremo pet timova koji će cijepiti i sve će biti organizirano prema najvišem standardu. Ovisno o odazivu u nedjelju, donijet ćemo plan daljnjeg cijepljenja“, istaknula je ravnateljica Vadla.

Pojasnila je kako je važno sugrađani što prije prime prvu dozu cjepiva, a druga doza se može primiti bilo gdje u Hrvatskoj.  „Naši sugrađani koji planiraju ljetovanje, drugom se dozom mogu cijepiti bilo gdje  u Hrvatskoj, u svim turističkim središtima, važno je da imaju potvrdu da su cijepljeni  i vrstu cjepiva koje su primili. Sva vrsta cjepiva su dostupna u svim ambulantama tako da tu neće biti nikakvih problema“,  kazala  ravnateljica Vadla te na kraju uputila apel svim sugrađanima.

Pozivam sve da se odluče na cijepljenje kako bi  jesen i zimu dočekali s kolektivnim imunitetom i spriječili koronavirus da se vrati kao prošle godine. U cjepivu imamo dobro i efikasno oružje s kojim se možemo boriti protiv bolesti,  samo ga trebamo primijeniti, odnosno moramo se što više procijepiti“, zaključila je na kraju konferencije ravnateljica Vadla.

Služba ureda župana