Ove godine prioritet je križanje Podravske magistrale i Starogradske

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 19. siječnja, sastao se Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije. Na sjednici je dogovoreno se da se općine i gradovi pozovu na aktivno uključivanje u akciju „Sigurno u prometu“ koju organiziraju autoklubovi na njihovim područjima, te da se u nadležno ministarstvo uputi prijedlog izmjena Zakona o lovstvu vezano uz naplatu štete prilikom naleta vozila na divljač na cesti.

Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta je istaknuo kako je primarni projekt ove godine rješavanje križanja županijske ceste sa državnom cestom D2 (Starogradska) u Koprivnici. Predsjednik Savjeta Josip Vincek predložio je da se u policiji potakne osnivanje komisije koja bi izvršila reviziju prometne signalizacije, obzirom da postoje dionice u kojima je sigurnost prometovanja i samih pješaka izuzetno loša.

Na kraju je Ivanka Vusić iz Policijska uprave Koprivnica iznijela podatak o smanjenju svih oblika prometnih nesreća na području Koprivničko-križevačke županije u odnosu na prethodno razdoblje.