Otvoreno vodocrpilište Lipovec

U srijedu 27. travnja u Koprivnici je otvoreno regionalno vodocrpilište Lipovec. Ovo vodocrpilište dio je magistralnog cjevovoda sukladno Studiji vodoopskrbe Koprivničko-križevačke županije, a projekt je financiran prema Sporazumu o sufinanciranju programa regionalnog vodovoda Koprivničko-križevačke županije koji je sklopljen 2006. godine, a čija je ukupna vrijednost 200 milijuna kuna.

 Investicija u vodocrpilište Lipovec vrijedna je 7,4 milijuna kuna pri čemu je Grad Koprivnica uložio 2 milijuna kuna, a 5,4 milijuna kuna Hrvatske vode (90%) i Županija (10%). Veliku ulogu u projektu vodocrpilišta imao je Rudarsko-geološki fakultet iz Zagreba, a u odabiru lokacije novog vodocrpilišta presudna je bila kakvoća podzemne vode. Vodom sa vodocrpilišta Lipovec opskrbljivat će se stanovnici Koprivnice, koprivničke Podravine i okolice.

Koprivničko Gradsko komunalno poduzeće Komunalac dobilo je i rješenje Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja kojim je potvrđeno da se na tržište može dati prirodna izvorska voda s vodocrpilišta pod nazivom „Leda“.

Svečanosti otvaranja vodocrpilišta prisustvovali su gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić sa svojim suradnicima, direktor Komunalca Josip Pobi, te ispred Koprivničko-križevačke županije pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac.