Otvoreno jubilarno 50. Križevačko veliko spravišče

Tradicionalnom predstavom koja prikazuje pomirenje križevačkih purgera i kalničkih šljivara u petak, 9. lipnja svečano je otvoreno jubilarno 50. po redu Križevačko veliko spravišče, pučka svečanost i najveća križevačka kulturno-povijesna manifestacija.

Uoči otvorenja, gosti su sudjelovali u povorci predvođenom puhačkim orkestrom, mažoretkinjama i Križevačkom djevojačkom stražom, a ključeve Grada na tri dana varoškom sucu Stjepanu Palijanu predao je gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja je prilikom prihvaćanja pokroviteljstva kazala kako Križevačko spravišče svake godine privlači sve više domaćih i stranih posjetitelja te predstavlja pravo bogatstvo i raznovrsnost kulturne ponude Križevaca i Kalničkog prigorja.

U sklopu Spravišča predstavljen je i poseban poštanski žig koji je izdala Hrvatska pošta u suradnji s Turističkom zajednicom grada Križevaca, a program prvog dana završio je vatrometom, rezanjem torte, pjevanjem popularnih skladbi iz kultnog filma „Tko pjeva zlo ne misli“ u izvođenju HPD-a Kalnik, vatrenim showom te koncertom Miroslava Škore.

Otvorenju su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj sa zamjenicima Ivicom Strnščakom i Robertom Đuranecom te predstavnici općina Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno i Gornja Rijeka, kao i gosti iz općine Čitluk.

Tijekom cijelog vikenda pripremljeno je mnoštvo programa, koncerata, sportskih aktivnosti i natjecanja, za sve dobne uzraste i ukuse, a detaljan program možete vidjeti OVDJE

Služba ureda župana

Izvor slika: www.krizevci.hr