Otvoreno 16. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne

U Domu mladih u Koprivnici danas je svečano otvoreno 16. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne koje će trajati do 29. svibnja 2016. godine.

Ovom otvorenju prisustvovao je i župan Darko Koren koji je tom prigodom istaknuo zadovoljstvo što se natjecanje održava na ovom prostoru te poželio svima puno uspjeha na ovom natjecanju:

U proteklih mjesec dana imali smo dva velika natjecanja, prvo državno, a sada i europsko. Ovo nije slučajno nego je posljedica sportske tradicije pogotovo u kuglanju na ovim prostorima. Čestitam svim sportskim djelatnicima koji su sudjelovali u organizaciji prvog prvenstva, ali i ovog vrlo zahtjevnog Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne.“

IMG_7371mDobrodošlicu u Koprivnicu i puno uspjeha na natjecanju poželjeli su i predsjednik Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u kuglanju te ujedno i predsjednik Hrvatskog sportskog saveza slijepih Duško Petrović i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, a natjecanje je u ime Međunarodne sportske federacije slijepih IBSA-e službeno otvorila Andreja Mai predsjednica Podkomisije za kuglanje:

„Znam da više ne možete čekati da pokažete koliko ste pripremljeni za ovo natjecanje stoga proglašavam prvenstvo otvorenim.“

Na natjecanju će nastupiti 120 sportaša i službenih osoba iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije, a natjecat će se u tri kategorije prema oštećenju vida u Kuglani 2 u Koprivnici.

Domaćin ovog natjecanja je Hrvatski športski savez slijepih, a Europsko prvenstvo organizira se uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a partneri u organizaciji su županijska i gradska sportska zajednica, županijski Kuglački savez te koprivnička Športska udruga Podravina.

Za prigodan program na otvorenju pobrinuo se ženski vokalni sastav Kulturno-umjetničkog društva „Podravka“ te članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Ferdo Rusan“ iz Virja.

Služba ureda župana