Otvoreni jesenski 28. Podravski motivi s glavnom temom mošta i kostanja

Predajom ključeva Grada Koprivnice danas su na Zrinskom trgu svečano otvoreni jesenski 28. Podravski motivi s temom mošta i kostanja, jedan od najvećih sajmova naivne umjetnosti. Otvorenju su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i članovi Skupštine, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev te pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, a uime Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž sa suradnicima.

Manifestacija se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a organizator Turistička zajednica grada Koprivnice poziva sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno.

U financijsku podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica, a župan Koren je u prigodnom obraćanju istaknuo značaj naivne umjetnost u Hrvatskoj i svijetu, naglasivši važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije ovog kraja.

Ova manifestacija dio je kulturnog i tradicijskog bogatstva kojim obiluje naša županija, a izaziva posebne emocije jer je riječ o naivnim umjetnicima i naivi koja nam je svima u srcu. Zahvaljujem svima na doprinosu, a posebno organizatorima“, kazao je župan Koren.

Gradonačelnik Jakšić također je zahvalio naivnim umjetnicima koji su ponos Podravine te je predao ključeve njihovoj predstavnici – Đurđici Balog. Uz vodstvo Cinobera i Dudeka, uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili članovi Folklornog ansambla Koprivnica te Puhačkog orkestra grada Koprivnice.

Posjetitelji i ove godine mogu razgledati sajam naivne umjetnosti te prikaz tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva Podravine, kao i uživati u jesenskim plodovima, prezentaciji vina Podravine i Pomurja te proizvodima tradicijskih i umjetničkih obrta. S početkom u 18 sati na rasporedu je 13. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“.

Program manifestacije možete vidjeti OVDJE.

 

Služba ureda župana