Otvoreni 25. Susret osoba s invaliditetom i 13. likovna kolonija županijske Udruge invalida

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije danas je u idiličnom ambijentu jezera Ješkovo i Art centra Ješkovo organizirala tradicionalnu 13. likovnu koloniju na kojoj su sudjelovali likovni umjetnici i prijatelji udruge, kao i 25. Susret osoba s invaliditetom sa sportskim natjecanjima.

Događanje je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio rad Udruge te poželio mnogo kreativne inspiracije umjetnicima i uspjeh u sportskim disciplinama, dodavši: „Županija veliku pažnju polaže osiguravanju kvalitetnijih uvjeta za život osoba s invaliditetom, iznimno cijenimo rad vaše Udruge i doprinos koji pružate zajednici te nam je drago što vas možemo podržati u svim aktivnostima. Vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu suradnju, Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju i na nas možete uvijek računati.“

Predsjednik Udruge Miroslav Mačković zahvalio je Županiji na pomoći te kazao kako se ovakvim događanjima potiče članove na uključenje različite aktivnosti, a prilika je to i za druženje u prirodi.

Domaćin je i ove godine bio poznati umjetnik Dragutin Ciglar koji je izrazio zadovoljstvo što Udrugu može ugostiti u svom Art centru Ješkovo: „Hvala svima koji prate i pomažu rad Udruge jer je najplemenitije pomoći onima kojima je to potrebno. Želim vam da inspiraciju pretočite u vaša djela na najljepši mogući način i da ugodno provedete vrijeme okruženi predivnom prirodom.“

Što se tiče sportskog dijela, članovi se natječu u disciplinama viseća kuglana, pikado i nabaci kolut, a bit će upriličeno i recitiranje poezije i izložba radova s kreativnih radionica Udruge.

 

Služba ureda župana