Otvorene retrospektivne izložbe u povodu 100. obljetnice rođenja Zlatka Price

Suradnjom Zaklade Zlatka i Vesne Prica, Hrvatske samouprave Pečuh i neprofitnog poduzeća Zsolnay Örökségkezelő iz Pečuha održano je otvorenje dviju izložbi, izložba Likovne kolonije Tar i izložba Price 100.

Izložba Likovne kolonije Tar sadrži izabrane radove iz fundusa nastalih u desetgodišnjem djelovanju kolonije u Taru te je postavljena u prostoru Galerije Nádor u središtu Pečuha. Izložbom Prica 100 posjetiteljima je pružen uvid u reprezentativne radove ovog umjetnika kroz duže vremensko i stvaralačko razdoblje.

Inače, Zlatko Prica priznati je umjetnik koji mjestom rođenja i stvaranja spaja Hrvatsku i Mađarsku, a zahvaljujući spletu okolnosti tijekom Drugog svjetskog rata jedno je vrijeme proveo i u Koprivnici gdje su nastali crteži s motivima iz logora Danica. Upravo to je bio motiv da se dogovori suradnja između Hrvatske samouprave Pečuh, Zaklade Zlatka i Vesne Prica i Muzeja grada Koprivnice oko realizacije ove vrijedne izložbe u Koprivnici tijekom 2017. godine.

Izložbi je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Služba ureda župana