Otvorena nova ljekarna u Drnju

Povodom obilježavanja Dana Općine u Drnju je 8. rujna otvorena nova ljekarna. Riječ je o novoj ispostavi u sastavu Županijskih ljekarni Koprivnica, koja je istog dana otvorena i za stanovništvo. Ljekarna obuhvaća 130 m2 te je uz nju uređen okoliš i dvorišni prostor. Za ovu investicija utrošeno je 900 tisuća kuna s PDV-om, dok je izvođač radova bila tvrtka MOD d.o.o. iz Koprivnice

Prilikom otvorenja ravnatelj Županijskih ljekarni Koprivnica Dragutin Korošec kazao je kako je projekt realiziran u rekordnom roku, te da objekt ima zadovoljava sve potrebne standarde za rad. Župan Darko Koren je istaknuo važnost otvaranja ljekarni u ruralnim sredinama jer takvi objekti pridonose boljem standardu života na selu. Dodao je da je ova ljekarna još jedan u nizu projekata koji se trenutno provode u županijskom zdravstvu, te se osvrnuo na radove u koprivničkoj bolnici, Zavodu za javno zdravstvo i drugim ustanovama. Rekavši da su za sve te investicije zaslužni ljudi koji ustanovama upravljaju, župan je posebno pohvalio angažman ravnatelja Korošca u realizaciji projekta nove ljekarne u Drnju.

Župan Koren je ljekarnu potom i otvorio, a župnik u Drnju Branko Švogor blagoslovio. Događaju su također prisustvovali saborski zastupnik Stjepan Milinković, zamjenik župana Ivan Pal, načelnik Slavko Loth, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Antolić i mnogi drugi.