Otvorena izložba „Vinko Vošicki, koprivnički knjižar, tiskar i nakladnik između dva svjetska rata“

U Muzeju grada Koprivnice za brojne ljubitelje kulture otvorena je izložba „Vinko Vošicki, koprivnički knjižar, tiskar i nakladnik  između dva svjetska rata“, autorice Božice Anić. Pozdravne riječi na samom početku uputio je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin nakon čega je viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač istaknula važnost sustavnog istraživanja i informiranja javnosti na području Koprivničko-križevačke županije o osobama koje su svojim radom i djelovanjem obilježile čitavo jedno razdoblje i doprinijele razvoju lokalne, ali i šire zajednice te službeno otvorila izložbu.

Vinko Vošicki rođen je u Češkoj 1885. godine, a preminuo u Koprivnici 1957. godine te je poznat je po brojnim bibliotekama, nakladničkim nizovima, cjelinama za djecu i odrasle, poput: Svjetska biblioteka, Zbirka glasovitih djela, Tako vam je nekoć bilo, Putne pustolovine Kuta Gafrana, Petar Juranić – petnaestogodišnji kapetan, djela Karla Maya i mnoga druga.

Pored toga, posebno je značajan po objavljivanju Književne republike, časopisa koji je uređivao Miroslav Krleža te po prvom objavljivanju Sabranih djela Miroslava Krleže kao i po prvom objavljivanju romana Careva kraljevina i Zlatni mladić Augusta Cesarca.

Služba ureda župana