Otvorena izložba slika Zorana Homena pod nazivom „Retrospektiva“

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci jučer je otvorena izložba križevačkog slikara Zorana Homena pod nazivom „Retrospektiva“. Kroz 70 slika sabran je čitav opus ovog umjetnika i svestranog kulturnog radnika, a izložbi je prisustvovao i župan Darko Koren.

Okupljene su pozdravili ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi i sam autor Zoran Homen, a zatim su o njegovom radu govorili Vjekoslav Prvčić te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. Izložbu je prigodnim riječima otvorilo križevački vladika Milan Stipić.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, a može se razgledati svaki radni dan od 10,00 do 13,00 sati i od 18,00 do 20,00 sati, a subotom od 10,00 do 12,00 sati. Ulaz je besplatan.

Zoran Homen je likovni pedagog i arheolog, aktivan član u društvu, a već gotovo 20 godina vodi tečaj slikanja u Križevcima i 15 godina u Bjelovaru pri čemu daje stručne savjete slikarima početnicima i onima naprednijima. Slikarstvom se bavi više od 50 godina, izlažući na petnaestak samostalnih izložbi i stotinjak skupnih. Njegove slike se nalaze u nekoliko muzeja i galerija te u mnogim privatnim kolekcijama u domovini i inozemstvu. Ide u red rijetkih slikara koji slika i mrtve prirode i pejsaže i portrete u hiperrealističnom stilu. Likovna ga kritika svrstava u respektabilne slikare toga stila. Dobitnik je nagrade Zlatni pevec u Đurđevcu za najboljeg slikara mrtve prirode.

 

Služba ureda župana

Foto: Prigorski.hr